10.9.2018

RaskausHuomenna alkaa viikko 33 ja on jotenkin vaikeaa kuvitella tän raskauden olevan näin pitkällä.
Ennen kaikkea tästä on jäämässä tosi hyvä muisto ja se riittää mulle, tai meille koska tullaan 99% jäämään kahteen lapseen.

Lapsi on kovaa työtä. Monikossa en voi edes kuvitella.

Muhun on vasta ihan viime viikkoina iskenyt sellainen malttamattomuus. Tähän asti aika on mennyt tosi jouhevasti ja koko raskaus on edennyt kaiken muun ohella. Ensimmäisen raskauden aikana laskeskelin viikkoja, yritin tappaa aikaa, sain enemmän raskauskiloja ja olin henkisesti ihan kuutamolla. Silloin raskaus oli niin uusi asia ja koko maailma pyöri pelkästään sen ympärillä. Nyt sitä ei ole ollut edes aikaa keskittyä kaikkiin pieniin muutoksiin voinnissa tai kehossa ja oonkin vaan enimmäkseen mennyt päivien mukana. Se, että jaloissa pyörii yksi lapsi jo valmiiksi vie huomion aika täydellisesti enkä ole tuntenut itseäni niin yksinäiseksi kuin silloin ensimmäisen raskauden aikana. En tiennyt miten ne kaikki tunteet olisi pitänyt käsitellä ja se oli niin herkkää aikaa.

Side mun ja mahassa kasvavan vauvan välillä on tosi vahva enkä malta odottaa, että pääsen heijailemaan meidän poikaa ja nuuhkimaan sitä. Se, että saa taas tutustua ihan uuteen persoonaan ja nauttimaan siitä hetken kestävästä vauva-ajasta on jotain mitä odotan innolla. Kun Ava syntyi, mulla oli hetkellinen baby blues ja tuntui että jään sen alle. Sama tunteiden kanssa painiskelu jatkui ja siitä seurasi tosi pitkään kestänyt identiteettikriisi. Se oli jotain mihin en osannut valmistautua ja Ava meni kaiken edelle. En vaan sen jälkeen tiennyt miten lähestyisin itseäni vaikka lopulta huomasin, että aika auttaa ja nyt tänä päivänä tunnen oloni tosi hyväksi. Ei sitä kai voi paremmin tai mitenkään muuten kuvailla.

Voisin siis sanoa, että tän toisen raskauden kautta oon hyväksynyt itseni. On jotenkin yllättävää miten oon raskauden ja lapsen kautta kokenut sellaista kasvamista. Joku viisas joskus sanoi, että lapsi kasvattaa ja se viisas oli ihan oikeassa. Oon saanut Avalta niin paljon.


Se, että luottaa itseensä ja siihen mitä tekee auttaa selviämään eri tilanteista paljon paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti