10.10.2018

Syksy puutarhassa
Oli tossa aiemmin päivällä niin veltto olo, että päätin lähteä Avan päikkäriaikaan ulos koiran kanssa.
 Sain tulppaanit multaan, vähän haravoitua ja heiluin vielä lisäksi viikatteen kanssa, että sain kuivat oksat ja muut turhat töröt kumoon.Huomasin aika nopeasti, että meiltä uupuu aika paljon puutarhan hoitoon liittyviä välineitä.


Ei ole yksiäkään puutarhasaksia, ei minkään näköisiä.
Ei istuttamista tai kitkemistä varten olevaa settiä.

Kottikärryt olisi tosi kätevät lehtien kärräämiseen, kun ne pitää viedä rantaan jossa ne voi polttaa. Meillä on rannassa grillipaikka jossa ne olisi turvallista hävittää.
Katsoin, että vanhat asukkaat on heittänyt lehdet tonne metsään vajan taakse mutta
se ei taida olla niille sopiva paikka maatumisen kannalla, kun ne vaan taitaa niin isoina kasoina mädäntyä siihen paikkaan.
Tietysti kuulee paljon sitä, että monet vaan ajaa lehtien päältä ruohonleikkurilla ja se kuulostaa jotenkin tosi helpolta.
Ehkä sitä haravoi osan ja ajelee loppujen päältä sillä ruohonleikkurilla.Sen lisäksi mietin, että mulla alkaa parin päivän päästä raskausviikko 37 eikä siinä muuten mitään mutta aika alkaa käymään vähiin. Jos sentään suurimmat saisi pihalla tehtyä valmiiksi ja palaisi asiaan keväällä, kun sen aika taas on.
Varaudun pihan kunnostamiseen sopivilla välineillä, ilman raskausmahaa.
Nyt selkä menee herkästi jumiin ja liikkuminen on kömpelöä.

Ja mitä vielä: sää muuttuu jatkuvasti. Milloin sataa, milloin paistaa ja milloin näin meren läheisyydessä tuulee liian kovaa.
Tosi vaikea vaan lähteä ulos silloin, kun itsellä olisi sopiva aika tai kiinnostusta.
Kiva silti, että on pihaa jonka parissa puuhailla ja missä saa samalla raitista ilmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti